35mm F.2


 

Quan em van robar la càmera ara farà 3 anys amb els objectius dins la motxilla. Va ser un drama, no tenia diners per reemplaçar tot l’equip i vaig tenir que comprar tot, poc a poc de nou.

I un dia per casualitat vaig topar-me amb un Canon 35 mm f.2. Des d’aquell dia el faig servir per a tot. Literalment està soldat a la meva Canon 6D, si, és vella ho sé. Lluny queda ja l’any 2012 quan va sortir al mercat i l’objectiu del qual parlo és també d’aquell any. No vaig a l’última, m’interessen altres coses de la fotografia.

Però la veritat és que aquest objectiu m’ha donat tants bons resultats que he decidit fer-li una entrada. L’objectiu, a part del motor d’estabilització, que funciona molt bé. Té una lluminositat excel·lent, i crea un “boke” bastant sedós, quan obres diafragma al seu màxim, a f.2. és lluminós i tant que sí, és suficient, creu-me.

Al mercat trobaràs mil “reviews” i opinions de tot plegat, no ten donaré més.

No és el millor, ni el més nítid, ni està segellat a aigua i pols però…es que aquest trosset de plàstic i ferro amb vidres pesa poquet, val poquet i està ben construït. De debò que li he fotut canya de la forta i aguanta. I jo sóc molt troglodita amb els trastos de foto.

En resum, és difícil trobar objectius que estiguin bé de tot, sense gastar-se entre 500 i 1000 € com a mínim, i el Canon 35 mm f.2, n’és una rara excepció. De fet aquest el vaig comprar de segona mà, per menys de 350 €, una ganga.

Aquest objectiu, pot donar-te el punt que busques si ets un simple mortal amb una càmera Canon d’anar per casa dels anys 2010 a 2020. De tots els objectius que tinc. Aquest sempre va posat a la meva càmera. I és que al final com deia Billy Wilder “la vida es veu millor en 35 mm.”